• Life

    Life

    “In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.” ― Robert Frost

  • Travel

    Travel

    Wherever you go, go with all your heart.-Confucius

  • Success

    Success

    "Success usually comes to those who are too busy to be looking for it." Henry David Thoreau

  • Emotion

    Emotion

    “Don't cry because it's over, smile because it happened.” ― Dr. Seuss

  • Motivation

    Motivation

    Stop Just Writing About Your Past and Start Writing Your Future!

  • Love

    Love

    Love is the flower you've got to let grow.

EVENT : LEARN TO LEAD WORKSHOP

0 comments
Alhamdulillah.

Intro
21 dan 22hb june telah berlangsung satu bengkel anjuran group jutawan untuk leaders di bawah naungannya di Marriot Hotel.





Review
Saya boleh bagi A++
Memang best gila. Banyak benda yang saya belajar melalui bengkel ni. Apa yang saya belajar??

Ini dia yang saya belajar.
21 laws of leadership.



Daripada tak tahu apa pasal leadership sampai la rasa macam penuh ilmu pasal leadership.  Kena praktis kan supaya lebih menjadi seorang leader.

Saya salah sorang peserta yang datang dari jauh..dari kedah. Yang lain lain majoriti dari penang kl. Tapi takpe. Nampak sikit saya memang nak belajar pasal leadership. Kata master shaklee kan.




Selain dari tu.
Breakfast and lunch kat Marriot pun best jugak. Ha ha ha. Saya ni takde nak makan banyak. Just nak rasa itu ini.

Next ctee aton millionaire session at de palma hotel.



xoxo

MUNIRAH HAZAM
The measure of who we are is what we do with what we have.-


Read more

SHAKLEE DISTRIBUTORS : MELAKA

0 comments




 SENARAI PENGEDAR SHAKLEE MELAKA


  1. Melaka
    • Hanim Mamat ( Dietitian) ( 017-6040515 ) 

SENARAI AHLI SHAKLEE MELAKA DI BAWAH NAUNGAN MUNIRAH HAZAM

  1. 1102013   HAFIZAH BINTI HASHIM
  2. 1120227   NIK HAFIZUDDIN BIN RAZALI@NGAH
  3. 1135102   HANIM BT MAMAT

Jika anda berminat menjadi salah seorang dari team kami, jangan segan jangan malu hubungi saya, Munirah Hazam 019-5768 456


xoxo

MUNIRAH HAZAM
The measure of who we are is what we do with what we have.-


Read more

SHAKLEE DISTRIBUTORS : PENANG / PULAU PINANG

0 comments




 SENARAI PENGEDAR SHAKLEE PENANG / PULAU PINANG


  1. Penaga, Kepala Batas, Seberang Perai Utara
  2. Miah binti Salleh (6013-4327028 )
  3. Siti Aishah binti Ismail ( 6017-4096393)
  4. Fuziyah Man (6019-5677792)



SENARAI AHLI SHAKLEE BERDAFTAR PENANG / PULAU PINANG DI BAWAH NAUNGAN MUNIRAH HAZAM


  1. 1120140  MORNI BINTI MOHAMAD TAHIR
  2. 966741    MIAH BINTI SALLEH
  3. 947963    ZURAIDAH BINTI CHE ANI
  4. 1136645  SITI AISHAH BINTI ISMAIL
  5. 1140096  JUNAIDAH BT SHAARANI
  6. 1150134  NORSHARIZAN BINTI LOP
  7. 1072923  NORIZWANI BINTI YAHYA
  8. 1138308  FARHAWATI BT MUSTAFA
  9. 1152033  WAN DIANA BINTI WAN CHIK
  10. 1134077  FUZIYAH BT MAN
  11. 1135072  NORAZLIN BINTI AMRAN

Jika anda berminat menjadi salah seorang dari team kami, jangan segan jangan malu hubungi saya, Munirah Hazam 019-5768 456



MUNIRAH HAZAM
The measure of who we are is what we do with what we have.-


Read more

LIFESTYLE : JANJI

1 comments

Bait bait janji selepas terima Anugerah Kat National Conference Shaklee.
Serius.
Tahap teruja sangat tinggi.
Bukan sebab lain.
Sebab untuk orang orang yang kita sayang.


Love,

MUNIRAH HAZAM
The measure of who we are is what we do with what we have.-


Read more

HEART HEALTH : PHYTOCOL-ST SHAKLEE

0 comments
Add caption


PRODUCT INFO
1 Botol : 120 tablets

CARA PENGAMBILAN
2 tablets dua kali sehari sebelum makan.

Each Tablets contain :-

APA ITU PHYTOCOL-ST
Merupakan formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari.

APA ITU FITOSTEROL

  • Fitosterol ( dirujuk sebagai sterol dan stanol tumbuhan) ditemui dalam membran sel tumbuh tumbuhan.
  • Juga boleh ditemui dalam kuantiti yang kecil dalam pelbagai tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Dianggarkan 200-400mg sterol tumbuhan dan lebih kurang 5-mg stanol tumbuhan kita makan setiap hari.

BAGAIMANA PHYTOCOL-ST MEMBANTU
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika mengesyorkan pengambilan 2000mg fitosterol setiap hari bersama sama diet rendah lemak tepu dan rendah kolestrol di samping tinggi serat larut, bersenam dan penurunan berat badan



KEISTIMEWAAN PHYTOCOL ST SHAKLEE
  • Rumusan beberapa jenis FITOSTEROL asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
  • Membekalkan 100% nilai harian fitosterol sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
  • Bebas Gluten
2000mg Fitosterol menyamai
  • 200 batang lobak
  • 70 keping roti gandum
  • 425 biji tomato
BAGAIMANA PHYTOCOL-ST BERKESAN


  • Struktur fitosterol adalah hampir sama dengan kolesterol dan dengan  pengambilan fitosterol, ia akan bersaing dengan kolestrol untuk penyerapan dalam sistem penghadaman.
  • Hasilnya penyerapan kolestrol dihalang dan ianya akan disingkirkan keluar bersama sama fitosterol
  • Semakin banyak pengambilan fitosterol, semakin kurang kolestrol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tunggi peluang untuk menurunkan paras kolesterol LDL


** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

Love,

MUNIRAH HAZAM
The measure of who we are is what we do with what we have.-


Read more